Bulgaria cere cetățenilor săi să plece rapid din Republica Moldova. Prima țară care se grăbește să transmită alerta

Bulgaria cere cetățenilor săi să plece rapid din Republica Moldova. Prima țară care se grăbește să transmită alerta
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2022

Ministerul bulgar de Externe le cere bulgarilor să nu călătorească în Republica Moldova, din cauza ”situației complicate” din această țară și le cere cetățenlor bulgari care se află pe teritoriul moldovean să-l părăsească cu orice mijloace de transport disponibile, relatează site-ul Sofia Globe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, Andrei Riabkov, nu excludea marți, potrivit cotidianului britanic The Guardian, ca regiunea separatistă moldoveană Transnistria să fie implicată în Războiul rus din Ucraina, arată news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Riabkov a făcut aceste declarații în urma unei serii de incidente, inclusiv explozii, în enclava separatistă Transmistria, în urma cărora președinta moldoveană Maia Sandu a convocat marți o ședință a Consiliului Suprem moldovean al Securității.

”Analiza noastră de până acum arată că există tensiuni între diverse forțe în regiunea (separatistă moldoveană Transnistria), interesate să destabilizeze situația. Acest lucru face regiunea Transnistria vulnerabilă și creează riscuri la adresa Republicii Moldova”, sublinia în urma acestei reuniuni Sandu.

”Condamnăm proce provocare și orice încercare de a atrage republica Moldova în acțiuni care pun în pericol pacea în țară. Chișinăul continuă să insiste asupra unei soluționări palnice a conflictului transnistrean”, preiza ea și anunța o serie de măsuri de consolidare a securității.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

”Având în vedere situația complicată înăuntrul și în jurul Republicii Moldova, le cerem compatrioților noștri să se abțină de la orice călătorie în această țară”, anunță Ministerul bulgar de Externe pe site.

”Îi îndemnăm pe cetățenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să ia măsuri și să părăsească țara cu vehicule disponibile în prezent”, îndeamnă ministerul.

”Le recomandăm tuturtor compatrioților noștri care își au reședința temporar sau permanent în Republica Moldova să se înregistreze la serviciul «Călătoresc în», pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria”, recomandă Sofia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina