Bulgaria nu expulzează diplomați ruși și așteaptă probe suplimentare în cazul Skripal, anunță Borisov

Bulgaria nu expulzează diplomați ruși și așteaptă probe suplimentare în cazul Skripal, anunță Borisov
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2018

Premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui țară deține președinția semestrială a Uniunii Europene (UE), a anunțat vineri că Sofia nu va expulza diplomați ruși în cazul Skripal, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Borisov a făcut acest anunț în urma unei reuniuni a organismului guvernamental în domeniul securității, scrie News.ro.

Sofia așteaptă probe suplimentare cu privire la otrăvirea pe 4 martie, la Salisbury, în sud-vestul Angliei, a fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia.

Guvernul bulgar a decis să se limiteze, pentru moment, la ”susținerea deplină” a Marii Britanii, care a fost exprimată deja în cadrul reuniunii Consiliului European, și la rechemarea la consultări a ambasadorului bulgar la Moscova.

Vagit Alekperov: Conducerea Lukoil va demisiona în următorii 3-5 ani CITEȘTE ȘI Vagit Alekperov: Conducerea Lukoil va demisiona în următorii 3-5 ani

Borisov a subliniat că Bulgaria, care deține președinția semestrială a UE de la începutul anului, este necesar să păstreze deschise canale de comunicare cu Rusia.

Bulgaria, odinioară unul dintre cei mai apropiați aliați ai Moscovei, este dependentă de livrări ruse de gaze naturale, de piese de schimb ruse pentru echipamentele sale militare din perioada sovietică și de venituri importante de pe urma industriei turistice.

Pe de altă parte, angajații Consulatului General al Statelor Unite din Sankt Petersburg și-au oferit o pauză, în toiul furtunii diplomatice între Occident și Rusia.

O camionetă a livrat peste 20 de pizze la consulatul american, a cărui închidere Moscova a dispus-o până sâmbătă, în contextul escaladării războiului diplomatic între Moscova și Occident.

Consulatul american de la Sankt Petersburg este închis de către Moscova ca măsură de retorsiune față de închiderea Consularului Rusiei din Seattle.

viewscnt
Afla mai multe despre
boiko borisov
diplomati rusi
expulzare