Rusia anunță 23 de țări din care expulzează diplomați în cazul Skripal

Rusia anunță 23 de țări din care expulzează diplomați în cazul Skripal
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2018

Ministerul rus de Externe a anunțat vineri că a informat ambasadorii din cele mai multe țări - între care România - care au dispus să fie expulzați diplomați ruși că un număr egal de diplomați de-ai lor au fost declarați persona non grata, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ambasadorii convocați vineri provin din 23 de țări care expulzează ruși în legătură cu otrăvirea în Marea Britanie a lui Serghei Skripal, un fost agent dublu rus, și a fiicei sale Iulia, a precizat ministerul într-un comunicat, preluat de news.ro.

Moscova a anunțat joi că expulzează 60 de diplomați americani și închide Consulatul american de la Sankt Petersburg, ca măsură de retorsiune față de măsuri similare anunțate de Washington.

Varșovia a calculat la 440 miliarde euro despăgubirile pe care i le-ar datora Germania. Revendicările poloneze sunt respinse de guvernul german. CITEȘTE ȘI Varșovia a calculat la 440 miliarde euro despăgubirile pe care i le-ar datora Germania. Revendicările poloneze sunt respinse de guvernul german.

Țările informate vineri cu privire la aceste expulzări sunt: Australia, Albania, Germania, Danemarca, Irlanda, Spania, Italia, Canada, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Ucraina, Finlanda, Franța, Croația, Cehia, Suedia și Estonia.

Rusia urmează să examineze expulzări ”în oglindă” de diplomați din Belgia, Ungaria, Georgia și Muntenegru.

Ministerul nu menționează în acest comunicat NATO, care a anunțat că expulzează șapte ruși.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
diplomati