Bulgaria va organiza din nou alegeri generale, în iulie, după ce socialiștii au refuzat să formeze guvernul

Bulgaria va organiza din nou alegeri generale, în iulie, după ce socialiștii au refuzat să formeze guvernul
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2021

Bulgaria va organiza din nou alegeri generale, în luna iulie, după ce socialiștii au devenit sâmbătă al treilea partid care a refuzat să formeze guvernul, în urma alegerilor parlamentare de luna trecutpă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Socialiștii, care au pierdut apropae jumătate din locurile deținute în Parlament, în urma alegerilor din 4 aprilie, au afirmat că ar fi imposibil să construiască o majoritate funcțională într-un parlament fragmentat și că vor returna imediat mandatul, după ce îl vor primi de la președintele pe 5 mai, scrie News.ro.

Președintele Rumen Radev va fi nevoi să dizolve Parlamentul, să umească o administrație interimară și să convoace alegeri anticipate în termen de două luni, cel mai probabil pe 11 iulie.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Incertitudinea politică prelungită ar putea afecta capacitatea celui mai sărac stat membru al Uniunii Europene de a reporni economia afectată de pandemie și de a accesa în mod eficient Fondul UE de recuperare din criza coronavirusului, în valoarea totală de 750 miliarde euro.

Decizia socialiștilor vine după ce atât partidul de centru-dreapta GERB, al premierului Boiko Borisov, cât și noul partid anti-sistem ITN, condus de prezentatorul TV și cântărețul Slavi Trifonov, au renunțat la încercările de a forma un guvern.

Furia populară împotriva corupției extinse după aproape un deceniu de guvernare a lui Borisov a sporit sprijinul pentru partidul anti-sistem ITN și pentru două grupări politice mai mici anti-corupție, dar cele trei formațiuni nu au, împreună, o majoritate în cameră.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Socialiștii, care au militat pentru eliminarea partidului GERB al lui Borisov, au declarat că cele trei noi partide au refuzat să intre în alianță cu ei.

"Cele trei noi partide din Parlament au arătat imaturitate politică, nu și-au putut depăși ego-ul", a declarat lidera socialistă Kornelia Ninova, după o întâlnire de partid.

"În această situație, în pofida voinței noastre pentru o schimbare, un guvern condus de noi, chiar și unul temporar, este imposibil", a adpugat aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
alegeri
guvern