Bulgaria va primi din iunie gaze naturale lichefiate din Statele Unite

Bulgaria va primi din iunie gaze naturale lichefiate din Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2022

Bulgaria va primi din iunie gaze naturale lichefiate (GNL) din Statele Unite, a anunțat Guvernul de la Sofia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 90% din gazele naturale importate de Bulgaria sunt din Rusia. În 27 aprilie, Gazprom a oprit livrările de gaze naturale în Polonia și Bulgaria, în absența plăților în ruble de la cele două țări pentru livrarea combustibilului. Anual, Bulgaria consumă aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaze, scrie Agerpres.

Netflix se grăbește să bage reclame CITEȘTE ȘI Netflix se grăbește să bage reclame

Acordul prin care Bulgaria va primi gaze naturale lichefiate din Statele Unite a fost convenit la întâlnirea de la Washington dintre premierul Kiril Petkov și vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a precizat Executivul de la Sofia.

"Livrările de GNL către Bulgaria la prețuri mai scăzute decât cele ale Gazprom vor începe din iunie, conform acordului", au informat autoritățile bulgare, fără a da detalii suplimentare.

De asemenea, Bulgaria a accelerat negocierile cu Azerbaidjan pentru majorarea livrărilor de gaze și caută să încheie acorduri cu Grecia și Turcia privind terminalele de gaze naturale lichefiate. În plus, Sofia a cerut achiziții comune de gaze la nivelul Uniunii Europene, pentru a face prețurile mai competitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
gaze naturale lichefiate