Bursa din Moscova va permite nerezidenților din țările desemnate ”prietenoase”, care nu au impus sancțiuni împotriva Rusiei, să tranzacționeze obligațiuni ale țării

Bursa din Moscova va permite nerezidenților din țările desemnate ”prietenoase”, care nu au impus sancțiuni împotriva Rusiei, să tranzacționeze obligațiuni ale țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2022

Bursa din Moscova va permite nerezidenților proveniți din țările desemnate ”prietenoase”, care nu au impus sancțiuni împotriva Rusiei, să tranzacționeze obligațiuni ale țării, începând cu 15 august, a anunțat cea mai mare bursă a Rusiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa din Moscova a declarat săptămâna trecută că va permite clienților din jurisdicții ”prietenoase” să înceapă tranzacționarea de obligațiuni, după o pauză de aproape șase luni, dar ulterior a spus că acest lucru se va aplica doar pieței de instrumente derivate, nu pieței principale de valori, scrie News.ro.

FOTO Compania germană EMZ Hanauer, furnizor pentru giganți globali, a lansat construcția unei fabrici în România, investiție de aproape 73 milioane lei pentru care a cerut și ajutor de stat CITEȘTE ȘI FOTO Compania germană EMZ Hanauer, furnizor pentru giganți globali, a lansat construcția unei fabrici în România, investiție de aproape 73 milioane lei pentru care a cerut și ajutor de stat

Analiștii au spus că această decizie s-a datorat parțial îngrijorărilor că investitorii din Uniunea Europeană, Statele Unite și Marea Britanie, cărora le este interzis în prezent tranzacționarea la Moscova, ar putea folosi reluarea tranzacțiilor de către națiuni "prietenoase" ca pe o ușă din spate pentru a scăpa de orice acțiuni rusești pe care le mai dețin.

Pe lângă investitorii din țări ”prietenoase”, nerezidenții ai căror beneficiari finali sunt persoane juridice sau persoane ruse vor avea și acces la piața obligațiunilor, de săptămâna viitoare, a anunțat miercuri Bursa din Moscova.

O purtătoare de cuvânt a bursei a declarat săptămâna trecută că numărul de investitori ”prietenoși” este necunoscut, deoarece nu au fost încă înregistrați, dar admiterea lor ar trebui să crească treptat lichiditatea pieței.

Nu există un calendar pentru permiterea accesului investitorilor din țări ”neprietenoase”, a spus ea.

Atât obligațiunile corporative, cât și obligațiunile guvernamentale sunt tranzacționate la bursa din Moscova, care este principala bursă a Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
moscova