Ucraina evită intrarea în incapacitate de plată

Ucraina evită intrarea în incapacitate de plată
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2022

Creditorii externi ai Ucrainei au acceptat cererea acesteia de a îngheța timp de doi ani plăți în contul unor obligațiuni internaționale în valoare de circa 20 de miliarde de dolari, modalitate prin care guvernul de la Kiev evită intrarea în incapacitate de plată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În condițiile în care în urma agresiunii ruse creditorii internaționali ai Ucrainei nu întrevăd un acord de pace la orizontul următoarelor șase luni, aceștia au convenit să amâne plăți în conturile de capital și de dobânzi pentru 13 obligațiuni suverane ale statului ucrainean ce ajung la maturitate între anii 2022 și 2033, arată Agerpres.

Premierul Poloniei acuză UE de comportament „imperialist” față de statele membre mai mici: „Avem de a face cu o democrație formală și o oligarhie de facto în care cei mai puternici dețin puterea” CITEȘTE ȘI Premierul Poloniei acuză UE de comportament „imperialist” față de statele membre mai mici: „Avem de a face cu o democrație formală și o oligarhie de facto în care cei mai puternici dețin puterea”

Guvernul de la Kiev afirmă că va reuși astfel să economisească circa 5 miliarde de dolari în următoarele 24 de luni, în timp ce își gestionează atent resursele financiare pentru a face față efortului de război.

Ucraina speră că până la finele anului va reuși să încheie un acord cu Fondul Monetar Internațional pentru un program de asistență în valoare de 15-20 de miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
datorii