Căldură record în munții austrieci: aproape 16 grade Celsius la peste 3 mii de metri altitudine

Căldură record în munții austrieci: aproape 16 grade Celsius la peste 3 mii de metri altitudine
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Un nou record de căldură a fost înregistrat într-unul dintre cei mai înalți munți din Austria, la o altitudine de 3.106 metri, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe 11 iulie, o temperatură de 15,7 grade Celsius s-a înregistrat pe vârful Hoher Sonnblick, au anunțat joi cercetători din cadrul Geosphere Austria. Valoarea record a fost cauzată de aerul extrem de cald provenit din Africa și care a traversat Marea Mediterană ajungând în Austria, au spus ei.

Întârzieri pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud. Antreprenorul italian, amenințat cu \ CITEȘTE ȘI Întârzieri pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud. Antreprenorul italian, amenințat cu "măsuri contractuale dure"

O temperatură atmosferică de 15,7 grade Celsius înseamnă cu circa 10 grade mai mult decât valorile tipice din această perioadă a anului, arată Agerpres.

”Într-un iulie mediu, temperatura maximă la Sonnblick a fost de 6 grade în perioada 1991-2020 și de 4,2 grade în perioada 1961-1990”, a explicat meteorologul Gerhard Hohenwarter.

De la începerea măsurătorilor la Sonnblick Observatory în 1886, este doar pentru a cincea oară când a fost atins pragul de 15 grade.

”Toate valorile de cel puțin 15 grade au fost înregistrate la Sonnblick în trecutul recent, ceea ce confirmă tendința către un climat din ce în ce mai cald”, a explicat Hohenwarter.

Observatorul Sonnblick din munții Hohe Tauern din regiunea Pinzgau, Salzburg, este considerat stația meteorologică permanentă locuită situată la cea mai mare altitudine din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
caldura
meteo