UE prelungește cu încă șase luni sancțiunile pentru războiul Rusiei din Ucraina

UE prelungește cu încă șase luni sancțiunile pentru războiul Rusiei din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2023

Consiliul European va extinde sancțiunile pentru agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei cu încă șase luni, până la 31 ianuarie 2024, a anunțat Consiliul UE într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsurile au fost introduse pentru prima dată în 2014 „ca răspuns la acțiunile Rusiei de destabilizare a situației din Ucraina” și au fost extinse semnificativ din februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară „neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei”, a reamintit Consiliul UE într-un comunicat de presă.

FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat un hotel în Sovata CITEȘTE ȘI FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat un hotel în Sovata

Sancțiunile includ în prezent restricții care se referă la comerț, finanțe, tehnologie și bunuri cu dublă utilizare, industrie, transport și bunuri de lux, scrie News.ro.

De asemenea, acestea acoperă: o interdicție a importului sau transferului de țiței maritim și a anumitor produse petroliere din Rusia către UE, o deconectare de la sistemul SWIFT a mai multor bănci ruse și suspendarea activităților de difuzare și a licențelor mai multor instituții media de dezinformare, susținute de Kremlin.

În plus, au fost introduse măsuri specifice pentru a consolida capacitatea UE de a contracara eludarea sancțiunilor.

De la 24 februarie 2022, UE a adoptat 11 pachete de sancțiuni la adresa Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
rusia
sanctiuni