Cehia vrea să amâne plata ratelor la credite cu până la șase luni

Cehia vrea să amâne plata ratelor la credite cu până la șase luni
scris 2 apr 2020

Guvernul ceh a aprobat o schemă privind o amânare de până la șase luni a plății ratelor la creditele ipotecare, de consum și ale companiilor, pentru a sprijini țara în timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmit DPA și Reuters.

Decizia este menită să sprijine cetățenii și firmele afectate de epidemie, iar cei interesați pot opta pentru o amânare de trei sau șase luni, a explicat Ministerul ceh de Finanțe, scrie Agerpres.

Rămași fără locuri de muncă, informaticienii bulgari modernizează gratuit spitalele din țara lor CITEȘTE ȘI Rămași fără locuri de muncă, informaticienii bulgari modernizează gratuit spitalele din țara lor

Schema nu acoperă facilitățile de tip "descoperit de cont" (overdraft), datoria de pe cardul de credit, împrumuturile pentru finanțarea tranzacțiilor de pe piața de capital, creditul reînnoibil automat (revolving) și împrumuturile a căror plată a fost întârziată cu peste 30 de zile.

Ratele dobânzilor la împrumuturile acordate persoanelor fizice rămân neschimbate și vor fi plătite numai după încheierea schemei de amânare, în timp ce companiile care aderă la schemă plătesc dobânzi în timpul perioadei, a precizat Ministerul ceh de Finanțe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cehia
rate banci