Grecia vrea să vândă participații majoritare la patru porturi

Grecia vrea să vândă participații majoritare la patru porturi
scris 1 apr 2020

Grecia intenționează să vândă participații majoritare la patru porturi, ca parte a planului convenit cu creditorii săi după încheierea în 2018 a celui de-al treilea pachet de asistență financiară, arată un document al Agenției pentru Privatizare din Grecia (HRADF), consultat de Reuters.

În acest an, statul elen vrea să obțină din privatizări venituri de 2,4 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Politicieni austrieci, dați în judecată pentru că ar fi ignorat \'\'cuibul coronavirusului\'\' din stațiunea montană Ischgl CITEȘTE ȘI Politicieni austrieci, dați în judecată pentru că ar fi ignorat ''cuibul coronavirusului'' din stațiunea montană Ischgl

Vor fi vândute participații majoritare la porturile Alexandropolis, Igoumenitsa, Heraklion și Volos, a anunțat HRADF pe site-ul său.

În 2016, grupul chinez COSCO a cumpărat o participație de 51% la portul Pireu, cel mai mare din Grecia. Un consorțiu condus de o firmă germană a achiziționat de asemenea 67% din portul Salonic, în 2018.

Guvernul de la Atena a promis că va accelera privatizările, o condiție cheie inclusă în programul convenit de Grecia cu creditorii săi, în ideea de a atrage investiții și a stimula creșterea economică, într-o țară care începe să își revină după mai mulți ani de criză.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
porturi