Grecia vrea să vândă participații majoritare la patru porturi

Grecia vrea să vândă participații majoritare la patru porturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2020

Grecia intenționează să vândă participații majoritare la patru porturi, ca parte a planului convenit cu creditorii săi după încheierea în 2018 a celui de-al treilea pachet de asistență financiară, arată un document al Agenției pentru Privatizare din Grecia (HRADF), consultat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest an, statul elen vrea să obțină din privatizări venituri de 2,4 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Politicieni austrieci, dați în judecată pentru că ar fi ignorat \'\'cuibul coronavirusului\'\' din stațiunea montană Ischgl CITEȘTE ȘI Politicieni austrieci, dați în judecată pentru că ar fi ignorat ''cuibul coronavirusului'' din stațiunea montană Ischgl

Vor fi vândute participații majoritare la porturile Alexandropolis, Igoumenitsa, Heraklion și Volos, a anunțat HRADF pe site-ul său.

În 2016, grupul chinez COSCO a cumpărat o participație de 51% la portul Pireu, cel mai mare din Grecia. Un consorțiu condus de o firmă germană a achiziționat de asemenea 67% din portul Salonic, în 2018.

Guvernul de la Atena a promis că va accelera privatizările, o condiție cheie inclusă în programul convenit de Grecia cu creditorii săi, în ideea de a atrage investiții și a stimula creșterea economică, într-o țară care începe să își revină după mai mulți ani de criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
porturi