Cel mai mare producător de fructe de corn din Ucraina vrea să intre pe piața din România

Cel mai mare producător de fructe de corn din Ucraina vrea să intre pe piața din România
scris 9 mai 2022

Fructele de corn produse în Ucraina la ferma Farmberry urmează să ajungă pe piața din România atât în stare proaspătă, cât și ca pulbere sau procesate în dulcețuri și alte produse bio. Farmberry este cel mai mare producători de fructe de corn din Ucraina.

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Despre intrarea pe piața din România a vorbit într-o intervenție pe Instagram co-proprietara Famberry, Lisa Olshanska, într-un dialog cu Agroportal.ua.

Activele fondurilor de pensii private obligatorii, în creștere CITEȘTE ȘI Activele fondurilor de pensii private obligatorii, în creștere

„Ne dorim foarte mult să intrăm pe piața din România. Există o fabrică care produce concentrate pentru sucuri. Sunt interesați de fructele de corn, dar există o problemă – fructele noastre sunt mai scumpe pentru că sunt organice. Fabrica încă nu vede eficiența în a plăti în plus pentru că produsul este unul anorganic. Dar negocierile sunt în desfășurare, pentru că ei caută o alternativă la produsele rusești și vor să sprijine Ucraina”, a spus Lisa Olshanska, citată de Agrointel.

Famberry vinde fructe de pădure congelate în vrac în Ucraina pentru 96 grivne/kg, echivalentul a 14,84 lei/kg, iar pentru export – 110 grivne/kg, echivalentul a 17 lei/kg.

Anual, ferma produce minim 60 de tone de fructe de corn.

viewscnt
Afla mai multe despre
corn
ucraina