Banca Gazprom și trei televiziuni rusești intră sub sancțiuni SUA

Banca Gazprom și trei televiziuni rusești intră sub sancțiuni SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2022

Banca Gazprom, exportatorul de gaze rusesc, și trei televiziuni apropiate Kremlinului intră sub sancțiuni SUA, anunță BBC, în urma întâlnirii G7. De asemenea, Comisia de reglementare nucleară a SUA suspendă licențele exporturilor de materiale nucleare speciale către Rusia. Tototdată, americanii nu mai au voie să dea consultanță financiară sau să țină contabilitatea rușilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile luate împotriva executivilor Gazprombank au fost primele care au implicat brațul comercial al gigantului rus al gazelor, arată G4 Media.

Până acum, SUA și aliații săi au evitat să impună măsuri împotriva băncii exportatorului de gaze, pe fondul temerilor că acestea ar putea duce la penurii de gaze pentru clienții din UE.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Noile restricții de control al exporturilor au fost menite să afecteze în mod direct efortul de război al lui Putin, inclusiv controale asupra motoarelor industriale, motoarelor și ventilatoarelor. În tandem, UE va impune, de asemenea, controale suplimentare asupra produselor chimice care contribuie la efortul militar rusesc, a declarat oficialul.

Casa Albă a mai spus că Comisia de reglementare nucleară va suspenda licențele pentru exporturile de materiale nucleare speciale către Rusia.

Liderii celor mai industrializate șapte economii ale lumii – G7 – au adoptat, de asemenea, o declarație comună în urma unei întâlniri online la care a participat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite BBC. Întâlnirea a avut ca scop un dialog despre cum poate fi ajutată Ucraina mai mult în războiul declanșat de Rusia în 24 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina