Compania Energocom din Republica Moldova va cumpăra gaze de la o companie din România

Compania Energocom din Republica Moldova va cumpăra gaze de la o companie din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2023

Compania energetică de stat din Republica Moldova, Energocom, va achiziționa gaze de la două companii din România și Grecia, a declarat vineri într-o conferință de presă directorul interimar al companiei, Victor Bînzari, transmite MOLDPRES.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Am negociat cu doi furnizori, compania elenă DEPA și încă un agent economic care a dorit să își se păstreze anonimatul. Conform înțelegerilor, nu putem dezvălui mai multe detalii despre prețuri și volumele licitate, însă putem afirma că societățile contractate sunt serioase, cu o bună reputație pe piață, care ne-au oferit costurile aproape de așteptările pe care le aveam", a spus Bînzari.

Acer a continuat să livreze echipamente hardware către Rusia deși a spus că și-a suspendat afacerile CITEȘTE ȘI Acer a continuat să livreze echipamente hardware către Rusia deși a spus că și-a suspendat afacerile

Șeful de la Energocom a subliniat că achiziția a fost realizată în baza formulei prețul de bursă TTF (de referință) plus cheltuielile de transportare a gazelor până la graniță, adăugând că gazele vor fi stocate în Ucraina, scrie Agerpres.

"Ne bucurăm că am extins aria partenerilor cu care colaborăm. Acest lucru ne permite să diversifică sursele de aprovizionare și să avem un grad mai mare de securitate energetică, iar pentru consumator acest lucru înseamnă stabilitate, siguranță și prețuri mai joase", a spus Victor Bînzari.

O parte din volum va fi pentru consum curent, o altă parte va fi depozitată, iar cerința obligatorie a fost ca ofertanții să dețină certificat de origine prin care demonstreze că gazul tranzacționat nu este rusesc, la solicitarea operatorului de depozitare a gazului din Ucraina.

Luna trecută, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că România dorește să aprovizioneze în integralitate și în totalitate Republica Moldova cu energie și gaze naturale din România, după ce a fost aprobat un memorandum în Guvern cu privire la întărirea cooperării energetice cu țara vecină. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energocom
gaze