Economia Ucrainei s-a contractat cu 10,5% în primul trimestru din 2023

Economia Ucrainei s-a contractat cu 10,5% în primul trimestru din 2023
scris 9 iun 2023

Produsul Intern Brut al Ucrainei a scăzut cu 10,5% în primul trimestru din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, a anunțat Ministerul Economiei, în contextul în care invazia rusească a devastat economia ucraineană, transmite Reuters.

Declinul este mai redus decât se estima inițial, ceea ce arată că economia se adaptează mai rapid decât se previziona la evoluțiile provocate de invazia rusă, a indicat Ministerul Economiei. Instituția a precizat că inițial era așteptat un declin de 14,1% al Produsului Intern Brut al Ucrainei în primul trimestru din 2023, scrie Agerpres.

Startup-ul ungar Greenstic obține 1,4 milioane euro pentru dezvoltarea afacerii, inclusiv în România CITEȘTE ȘI Startup-ul ungar Greenstic obține 1,4 milioane euro pentru dezvoltarea afacerii, inclusiv în România

"Datele arată că economia ucraineană se adaptează și se redresează într-un ritm mai rapid decât se previziona anterior. Guvernul va continua să se concentreze pe stabilizarea situației în sectorul energetic și rezolvarea problemelor logistice cu care se confruntă exporturile țării", a afirmat Iulia Sviridenko, vicepremier și ministru al Economiei.

Anul trecut, Produsul Intern Brut al Ucrainei a scăzut cu 29,1% în 2022 comparativ cu 2021, iar pentru acest an Guvernul și analiștii estimează o ușoară creștere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
economie