Compania turcă Baykar a început să construiască o fabrică în apropiere de Kiev, pentru a produce drone

Compania turcă Baykar a început să construiască o fabrică în apropiere de Kiev, pentru a produce drone
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Compania turcă de apărare Baykar a început să construiască o fabrică în apropiere de Kiev, care va angaja aproximativ 500 de oameni și unde va produce fie drone TB2, fie TB3, a declarat directorul general al companiei, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Dronele Bayraktar fabricate în Turcia au câștigat importanță la nivel global după ce au fost folosite de armata ucraineană pentru a contracara forțele ruse prin distrugerea vehiculelor blindate și a sistemelor de artilerie, scrie News.ro.

„Google-ul Rusiei” este preluat din mâinile occidentalilor de investitori ruși: Discount obligatoriu de cel puțin 50% față de valoarea corectă CITEȘTE ȘI „Google-ul Rusiei” este preluat din mâinile occidentalilor de investitori ruși: Discount obligatoriu de cel puțin 50% față de valoarea corectă

Baykar a declarat că a semnat acorduri de export pentru drona sa TB2 cu 30 de țări.

Aceste țări includ Ucraina, Etiopia, Libia și Azerbaidjan din 2018, potrivit institutului de cercetări SIPRI.

”Fabrica noastră este în curs de construcție... avem nevoie de aproximativ 12 luni pentru a finaliza construcția și apoi vom trece la mașinile interne, echipamentele și structura organizatorică”, a declarat directorul general al Baykar, Haluk Bayraktar, în marginea World Defense Show de la Riad.

”Fabrica din Ucraina este una mare, plănuim să angajăm în jur de 500 de oameni”, a spus el.

Bayraktar a remarcat că fabrica va avea o capacitate de aproximativ 120 de unități în fiecare an, dar a spus că încă nu este clar dacă producția de la fabrica din Ucraina se va concentra pe modelul de dronă TB2 sau TB3.

Întrebat dacă problemele de securitate legate de conflictul în curs de desfășurare ar reprezenta o îngrijorare pentru centrală, el a spus că planurile ”au loc pe deplin” și că ”nimic” le poate opri.

Bayraktar a mai spus că planurile companiei din Istanbul de a începe producția în Arabia Saudită în următorii doi ani sunt pe drumul cel bun.

Anunțul urmează unui acord din iulie, de a vinde Bayraktar Akinci, un alt tip de dronă, Arabiei Saudite, în ceea ce Baykar l-aa descris drept cel mai mare contract de apărare din istoria Turciei.

FOTO Lucrări lansate la prima parcare de lungă durată de pe centura Capitalei CITEȘTE ȘI FOTO Lucrări lansate la prima parcare de lungă durată de pe centura Capitalei

Alte firme de apărare de la eveniment anunță, de asemenea, acorduri cu Riadul - luni producătorul american de arme Lockheed Martin a anunțat noi acorduri cu companii din Arabia Saudită, pentru a să produce părți ale sistemului său de apărare antirachetă.

Bayraktar a spus că, referitor la anul în curs, firma plănuiește să dubleze producția internă de Akinci, care a fost de 36 de unități în 2023, în timp ce producția TB2 va rămâne neschimbată, la 230 de unități. De asemenea, își propune să producă noile modele de drone Kızılelma și TB3 ”de ordinul zecilor”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
drone
baykar