Concediu fără plată sau telemuncă pentru angajații din Slovacia care nu au certificat verde

Concediu fără plată sau telemuncă pentru angajații din Slovacia care nu au certificat verde
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2021

Guvernul Slovaciei, țară care a înregistrat un nou record de infectări zilnice de la începutul pandemiei de coronavirus, a anunțat că nu va mai plăti salariile angajaților care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, nu au trecut prin boală sau nu au efectuat recent un test PCR, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua decizie guvernamentală prevede și controale ale poliției pentru a supraveghea la respectarea restricțiilor, cu posibilitatea de a se dispune închiderea companiilor care încalcă această prevedere, scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Norma generală prevede că slovacii care nu au certificat verde să fie trimiși în concediu fără plată, deși companiile pot stabili condiții speciale pentru ca angajații lor să lucreze de acasă (telemuncă), pentru aceia dintre ei care nu se pot prezenta la serviciu.

Slovacia, o țară cu 5,45 de milioane de locuitori, are o rată de vaccinare cu schemă completă de 45%, conform datelor Ministerului Sănătății, potrivit căruia 13.367 de persoane sunt în prezent diagnosticate cu COVID-19.

Dintre cei 2.478 de slovaci spitalizați - din care 438 se află în stare gravă -, 80% nu sunt vaccinați, a precizat Ministerul Sănătății din această țară.

Noua măsură guvernamentală trebuie să fie însă aprobată de Parlament în procedură de urgență, riscând să pună anumite probleme guvernului format din conservatori, liberali și populiști.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Președintele Slovaciei, Zuzana Caputova, a cerut marți guvernului de la Bratislava să dea dovadă de "curaj" pentru a adopta de urgență măsuri "antipopulare", menționând în acest sens "pronosticurile catastrofale" ale experților epidemiologi.

Slovacia a fost una dintre cele mai afectate țări din lume de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID 19, iarna trecută, din cauza tulpinei britanice B.1.1.7, și a ocupat primul loc în clasamentul mondial al deceselor asociate COVID-19, cu peste 16 decese zilnice la un milion de locuitori timp de șapte zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
certificat verde