Coreea de Sud apelează la bănci locale pentru a ajuta Polonia să cumpere arme în valoare de 22 de miliarde de dolari

Coreea de Sud apelează la bănci locale pentru a ajuta Polonia să cumpere arme în valoare de 22 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

După ce a atins limitele legale pentru împrumuturile de import-export, Coreea de Sud apelează la bănci locale pentru a ajuta Polonia să cumpere arme în valoare de 22 de miliarde de dolari, în cea mai mare vânzare de arme a Seulului, au declarat cinci persoane familiare cu chestiunea, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Cinci bănci locale analizează un împrumut sindicalizat ca măsură de sprijin”, pentru a ajuta Polonia să-și finanțeze achiziția de sisteme de artilerie cu rachete și avioane de luptă din Coreea de Sud, a declarat un oficial al guvernului sud-coreean, vorbind sub rezerva anonimatului, pentru a discuta despre planificarea în curs, informează News.ro.

Doi oficiali de la o companie coreeană de apărare au confirmat planul de împrumut sindicalizat. Doi oficiali ai băncilor sud-coreene au spus că vor exista împrumuturi, dar nu au precizat tipul.

Zelenski: Războiul cu Rusia nu este în impas. Nimeni nu face presiuni pentru declanșarea unor negocieri cu Kremlinul CITEȘTE ȘI Zelenski: Războiul cu Rusia nu este în impas. Nimeni nu face presiuni pentru declanșarea unor negocieri cu Kremlinul

Este primul indiciu că Seulul lucrează pentru a elimina obstacolele de finanțare ale Poloniei, pentru a le permite celor două țări să încheie cel mai mare acord pentru arme din Coreea de Sud, estimat la aproximativ 30 de mii de miliarde de woni (22,72 miliarde de dolari).

Discuțiile sunt o continuare a acordului cuprinzător pentru achiziția de arme între cele două națiuni, semnat anul trecut, în baza căruia companii sud-coreene, inclusiv Hyundai Rotem Co. și Hanwha Aerospace Co., vor furniza tancuri, obuziere și avioane de luptă.

Acea tranzacție a fost în valoare de 13,7 miliarde de dolari, cea mai mare achiziție din Coreea de Sud până în prezent.

Purtătorii de cuvânt atât de la Hyundai Rotem, cât și de la Hanwha Aerospace au refuzat să comenteze această informație.

Guvernul sud-coreean nu a oferit imediat un comentariu atunci când i s-a cerut unul. Oficialul guvernului sud-coreean nu a detaliat mărimea potențialului împrumut sindicalizat.

Un astfel de împrumut este oferit de un grup de creditori unui singur împrumutat, adesea pentru a finanța tranzacții mari.

Oficialul companiei de apărare a spus că, dacă împrumutul sindicalizat pentru următoarea vânzare propusă nu ar fi suficient, ”ar putea fi și alte măsuri de finanțare”.

Exporturile de apărare ale Coreei de Sud au totalizat aproximativ 17 miliarde de dolari în 2022, potrivit Ministerului său de Apărare, în creștere față de 7,25 miliarde de dolari cu un an înainte, deoarece războiul din Ucraina a deschis o ușă pentru exporturile de arme ale Seulului.

Acordul de arme din 2022 cu Polonia a stabilit Seulul ca un jucător major în exporturile globale de arme, dominat în mare măsură de SUA și Rusia.

Seulul caută, de asemenea, legături de securitate mai strânse în Europa, o ambiție care creează un moment ideal pentru Polonia, care se învecinează cu Ucraina, în timp ce intensifică importurile de arme pe fondul tensiunilor cu Rusia.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
coreea de sud
armament
bănci