Criză de angajați - Cel mai mare producător de camioane din Rusia se uită la deținuți

Criză de angajați - Cel mai mare producător de camioane din Rusia se uită la deținuți
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2021

Kamaz, cel mai mare producător de camioane din Rusia, se gândește la posibilitatea de a recurge la deținuții din penitenciare, care să acopere deficitul de forță de muncă din uzinele sale, a declarat directorul general de la Kamaz, Sergei Kogogin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Analizăm cum am putea să fim implicați în programul de lucru dezvoltat de Serviciul federal al penitenciarelor", a declarat Sergei Kogogin într-o conferință de presă.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Producătorul rus de camioane se confruntă cu un deficit de aproximativ 4.000 de angajați la facilitățile sale de producție din Naberezhnye Chelny, un oraș industrial amplasat la peste 900 de kilometri est de Moscova, a dezvăluit Sergei Kogogin.

Potrivit lui Sergei Kogogin, Kamaz, companie care are 24.000 de angajați la Naberezhnye Chelny, a adus deja muncitori migranți din Uzbekistan și acum analizează posibilitatea de a recurge la penitenciarele din Rusia pentru forță de muncă, scrie Agerpres.

Restricțiile introduse în contextul pandemiei de coronavirus au determinat mulți muncitori migranți să plece din Rusia, ceea ce forțează autoritățile și companiile private să caute modalități prin care să acopere deficitul de personal. La începutul acestui an, Serviciul federal al penitenciarelor a propus un plan care prevedea utilizarea deținuților pentru suplimentarea forței de muncă, insistând însă că noul sistem nu va semăna cu sistemul lagărelor de muncă GULAG din perioada sovietică. În luna aprilie, un document emis de Guvernul de la Moscova o ordonat oficialilor să analizele fezabilitatea utilizării deținuților pentru construcția de căi ferate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
kamaz
rusia
detinuti
camioane