DECIZIE - VIDEO Prima țară din Europa care își închide ambasada de la Moscova

DECIZIE - VIDEO Prima țară din Europa care își închide ambasada de la Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2023

Islanda și-a închis Ambasada la Moscova - din cauza Războiului rus din Ucraina - și devine astfel prima țară europeană care ia această măsură, după ce ministrul islandez de Externe Thórdís Gylfadóttir estima, la începutul lui iunie, că ”situația actuală” nu permite micii reprezentanțe diplomatice ”să opereze în Rusia”, însă Reykjavikul subliniază că nu este vorba despre o rupere a relațiilor diplomatice cu rușii, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VIDEO poate fi văzut AICI

Această mică țară nordică este primul stat din Europa care ia această măsură de la începutul Războiului din Ucraina, arată news.ro.

ULTIMA ORĂ SUA limitează vizele pentru unii cetățeni maghiari. Sunt afectați și o parte dintre români CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ SUA limitează vizele pentru unii cetățeni maghiari. Sunt afectați și o parte dintre români

”Imediat ce condițiile o vor permite, Islanda va acorda prioritate reluării activităților Ambasadei Islandei la Moscova”, precizează marți într-un comunicat diplomația islandeză.

Reprezentarea urmează să fie asigurată de-acum de către Ministerul Afacerilor Externe de la Reykjavik.

La o zi după anunțul islandez din iunie, Moscova a denunțat o ”acțiune antirusă” și a amenințat să-i răspundă.

VIDEO Președinta Ungariei a înotat pe o distanță de peste 5 kilometri cu bodyguarzii după ea CITEȘTE ȘI VIDEO Președinta Ungariei a înotat pe o distanță de peste 5 kilometri cu bodyguarzii după ea

”Vom ține cont de această decizie neprietenoasă atunci când ne vom (re)stabili relații cu Islanda, în viitor”, denunța atunci Ministerul rus de Externe.

Islanda - o țară nordică cu 375.000 de locuitori - are o ambasadă la Moscova din 1944, dar nu și în perioada 1951-1953.

Ea a fost locul simbolic al unei întâlniri între Est și Vest la sfârșitul Războiului Rece - un summit în 1986 al președintelui american Ronald reagan cu șefu de stat sovietic Mihail Gorbaciov.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ambasada