Distribuitorul de gaze Moldovagaz din Republica Moldova vrea să majoreze prețurile gazelor pentru populație și industrie cu 31,5%

Distribuitorul de gaze Moldovagaz din Republica Moldova vrea să majoreze prețurile gazelor pentru populație și industrie cu 31,5%
scris 20 sep 2022

Distribuitorul de gaze Moldovagaz din Republica Moldova a cerut autorității de reglementare a energiei permisiunea de a majora prețurile gazelor livrate populației și industriei cu 31,5%, în condițiile în care țara se confruntă cu o criză energetică de iarnă, transmite Reuters.

Solicitarea a fost anunțată de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, într-o postare pe Telegram, noul preț propus fiind de 26.675 lei moldovenești (1.382 dolari) pe mia de metri cubi, scrie News.ro.

Polonia spune că se va opune oricărui demers al UE care urmărește să priveze Ungaria de fonduri europene CITEȘTE ȘI Polonia spune că se va opune oricărui demers al UE care urmărește să priveze Ungaria de fonduri europene

”Principalul factor care a necesitat acest pas a fost creșterea semnificativă continuă a prețurilor de achiziție”, a scris Ceban.

Majorarea propusă ar afecta atât consumatorii casnici privați, cât și consumatorii industriali.

Republica Moldova este puternic dependentă de gazele rusești și a fost puternic afectată de creșterea abruptă a prețurilor spot ale gazelor după invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie.

Mii de oameni au ieșit duminică pe străzile capitalei Republicii Moldova, Chișinău, pentru a cere demisia guvernului pro-occidental, invocând prețurile ridicate ale combustibilului și inflația mai mare. Câteva sute de protestatari au rămas în corturi peste noapte în fața Parlamentului Republicii Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
moldovagaz