Dunărea a ieșit din albie la Budapesta

Dunărea a ieșit din albie la Budapesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Dunărea a ieșit din albie, joi, la Budapesta, apele ajungând la un nivel record pentru ultima decadă, pe fondul ploilor abundente și al vremii neobișnuit de blânde pentru această perioadă a anului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Directoratul general al Ungariei pentru Administrarea Apelor a anunțat că nivelul Dunării a atins 6,93 metri în a doua parte a zilei de miercuri, sub cota record de 8,91 metri ce a fost înregistrată în 2013, când întreaga Europă Centrală a trecut prin inundații în urma ploilor abundente produse în luna mai, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Cresc salariile în teritoriu la un număr semnificativ de instituții, funcționarii din prefecturi ajung la nivelul SGG. Guvernul va egaliza, în mai multe instituții, salariile mai mici din teritoriu cu cele mai ridicate din structurile centrale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cresc salariile în teritoriu la un număr semnificativ de instituții, funcționarii din prefecturi ajung la nivelul SGG. Guvernul va egaliza, în mai multe instituții, salariile mai mici din teritoriu cu cele mai ridicate din structurile centrale

Inundația produsă de ieșirea Dunării din albie nu a produs pagube importante la Budapesta.

„Dacă ne uităm la imaginea de ansamblu, putem observa că volumul precipitațiilor în perioada de iarnă este în creștere, iar odată cu creșterea temperaturilor vom observa mai puțină zăpadă, plus că cea depusă se topește mai devreme”, a comentat climatologul Anna Kis, care lucrează în cadrul Proiectului „1.5 degrees”. „Astfel putem presupune că în viitor inundațiile provocate de topirea zăpezii, care se produc de obicei primăvara, ar putea avea loc mai devreme, posibil chiar în lunile de iarnă”, a adăugat ea.

Autoritatea pentru ape a anunțat că ultima oară când nivelul Dunării a depășit 6 metri în luna decembrie a fost în 1987, dar atunci apele fluviului nu au inundat terasamentul.

viewscnt
Afla mai multe despre
dunăre
budapesta