Economia Rusiei suportă mai bine decât se estima impactul sancțiunilor occidentale

Economia Rusiei suportă mai bine decât se estima impactul sancțiunilor occidentale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2023

Economia Rusiei s-a contractat cu 2,1% în 2022, comparativ cu 2021, suportând mai bine decât se estima impactul sancțiunilor occidentale, după ofensiva Moscovei în Ucraina, arată datele Serviciului Federal de Statistică Rosstat, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"PIB a scăzut cu 2,1% în 2022" comparativ cu anul precedent, a informat Rosstat, într-un comunicat.

VIDEO&FOTO Grindeanu anunță când încep lucrările la toată Autostrada Sibiu-Pitești și când vom ajunge direct la Constanța. Cum va trece ursul Autostrada pe cea mai dificilă secțiune CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grindeanu anunță când încep lucrările la toată Autostrada Sibiu-Pitești și când vom ajunge direct la Constanța. Cum va trece ursul Autostrada pe cea mai dificilă secțiune

În septembrie, Ministerul Dezvoltării Economice previziona un declin al PIB-ului de 2,9%, în timp ce Banca Centrală a Rusiei prognoza în decembrie o scădere "în jur de 3%", scrie Agerpres.

În timp ce mulți observatori pun la îndoială fiabilitatea cifrelor prezentate de autoritățile ruse, în special datorită opacității mai multor indicatori economici de la începutul conflictului din Ucraina, economia rusă pare să fi rezistat șocului sancțiunilor occidentale.

La sfârșitul lunii ianuarie, Fondul Monetar Internațional (FMI) indica într-un raport că se așteaptă "în 2022 la o contracție economică mai moderată decât se prevedea în Rusia, urmată de o creștere ușor pozitivă în 2023". Anterior, FMI previzionase un declin de 3,4% al economiei Rusiei, apoi în ianuarie prognoza o contractare de 2,2%.

Conform Rosstat, inflația s-a stabilizat în ianuarie la aproape 12%, după ce a atins 17,8% în aprilie, cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, în urma impactului sancțiunilor occidentale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
economie