Erdogan exclude posibilitatea ca Turcia să se retragă din acordul cu Rusia de a cumpăra sistemul de rachete S-400

Erdogan exclude posibilitatea ca Turcia să se retragă din acordul cu Rusia de a cumpăra sistemul de rachete S-400
scris 4 iun 2019

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marți că este exclus ca Turcia să se retragă din acordul său cu Moscova de a achiziționa sistemul defensiv de rachete S-400, relatează Reuters.

Vorbind în fața reporterilor după rugăciunea de dimineață, Erdogan a precizat că oferta americanilor privind rachetele Patriot pentru Turcia nu este la fel de bună ca aceea a Rusiei, scrie News.ro.

„Am făcut un pas, există un acord și îl vom respecta. Este exclus ca noi să facem un pas înapoi”, a afirmat Erdogan.

Expert imobiliar: Clienții caută locuințe gata finalizate, să se poată muta imediat, sunt mult mai documentați CITEȘTE ȘI Expert imobiliar: Clienții caută locuințe gata finalizate, să se poată muta imediat, sunt mult mai documentați

Decizia Turciei de a achiziționa rachetele rusești S-400, care ar putea fi livrate în câteva săptămâni, a îngrijorat Washingtonul și ceilalți aliați NATO ai Turciei, care susțin că sistemul rus nu este compatibil cu rețeaua NATO și reprezintă o amenințare la adresa avioanelor militare americane F-35 pe care Ankara intenționează de asemenea să le cumpere.

Erdogan a declarat că Turcia s-a oferit să intre în dialog cu SUA privind această problemă, fără să precizeze care a fost răspunsul Washingtonului. El a precizat că Turcia a analizat și oferta americanilor privind rachetele Patriot.

„Din păcate, SUA nu au venit cu o ofertă la fel de bună ca cea a rachetelor S-400”, a afirmat Erdogan.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
s-400