Turismul generează peste un sfert din PIB-ul Greciei

 Turismul generează peste un sfert din PIB-ul Greciei
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2019

Contribuția totală a sectorului elen al turismului la PIB-ul Greciei a urcat anul trecut la 21,6 miliarde de euro, sau 11,7%, arată datele INSETE, departamentul de cercetare al Confederației Turismului din Grecia, informează publicațiile Greek Reporter și Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este o creștere de 13,3%, sau 2,5 miliarde de euro, față de veniturile generate în 2017. Veniturile directe și indirecte din turism s-au ridicat anul trecut între 47,4 miliarde de euro și 57,1 miliarde de euro, sau 25,7 - 30,9% din PIB-ul Greciei, arată rezultatele studiului INSETE, scrie Agerpres.

VIDEO Vulcanul Etna s-a trezit CITEȘTE ȘI VIDEO Vulcanul Etna s-a trezit

Conform acestuia, în sezonul de vârf din 2018 lucrau în turism aproximativ 411.000 de persoane, iar în acest sector s-au făcut anul trecut investiții de cinci miliarde de euro.

Aproximativ 90% din veniturile din turism vin de peste hotare, inclusiv din croaziere, transport aerian, maritim, etc. Anul trecut, aceste venituri s-au situat la 18,2 miliarde de euro, în creștere cu 11,3% față de 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism