Bruxelles-ul îi cere premierului ceh Andrej Babis rambursarea de fonduri europene în valoare de 17,4 milioane de euro

Bruxelles-ul îi cere premierului ceh Andrej Babis rambursarea de fonduri europene în valoare de 17,4 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2019

Bruxelles-ul îi cere premierului ceh Andrej Babis rambursarea de fonduri europene în valoare de 17,4 milioane de euro, considerând că se află în conflict de interese, conform presi cehe, care publică un document prezentat ca fiind proiectul unui raport de audit al Comisiei Europene, relatează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform documentului, care are 70 de pagini, Comisia consideră că Babis încă benficiază de pe urma holdingului său agro-alimentar Agrofert și apreciză că există un conflict de interese între activitățile politice ale lui Babis și afacerile acestuia, scrie News.ro.

FOTO Un youtuber influent din Spania, condamnat la închisoare după ce a umilit un cerșetor român cu biscuiți umpluți cu pastă de dinți CITEȘTE ȘI FOTO Un youtuber influent din Spania, condamnat la închisoare după ce a umilit un cerșetor român cu biscuiți umpluți cu pastă de dinți

Babis ar urma să rambursze toate subvențiile primite din fonduri structurale ale UE primite de Agrofert încpând din februarie 2017.

Comisia Europeană a refuzat vineri să comenteze acest subiect.

Purtătorul său de cuvânt a declarat pentru AFP că instituția "nu comentează niciodată proceduri de audit în curs și cu siguranță nu scurgeri de informații".

La rândul său, Babis a dezmințit vineri informațiile.

"Republica Cehă nu va avea cu siguranță obligația de a rambursa subvențiile. Nu există niciun motiv pentru asta, pentru că nu am încălcat nici legislația cehă și nici pe cea europeană în materia conflictului de interese", a explicat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrej babis
fonduri europene