Estonia nu mai permite accesul rușilor decât cu vize din alte țări europene, nu și cu cele estoniene

Estonia nu mai permite accesul rușilor decât cu vize din alte țări europene, nu și cu cele estoniene
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2022

Estonia a anunțat că de săptămâna viitoare nu va mai permite accesul pe teritoriul său - parte din Spațiul Schengen - cu vize emise de autoritățile estoniene, ci va recunoaște doar vizele acordate de alte state europene, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cu unele excepții, Estonia nu le va mai acorda rușilor nici vize de afaceri, de studii sau pentru muncă, însă le va permite studenților ruși aflați deja în țară să își încheie studiile. Se mai acceptă accesul pe motive umanitare, precum și al diplomaților și familiilor acestora, al celor care își vizitează rude apropiate sau dețin permise de ședere pe termen lung și al lucrătorilor din transportul internațional de mărfuri și pasageri, scrie Agerpres.

Parlamentul leton declară Rusia drept un ”stat care susține terorismul” CITEȘTE ȘI Parlamentul leton declară Rusia drept un ”stat care susține terorismul”

"Am constatat o creștere enormă a numărului de cetățeni ruși care vin sau trec prin Estonia", a explicat ministrul de externe Urmas Reinsalu. "Posibilitatea pe care o au de a vizita Estonia sau alte părți din Europa, via Estonia, în masă, nu respectă principiile sancțiunilor pe care le-am impus" (Rusiei, după invadarea Ucrainei - n. red.).

Oficialul a precizat că interdicția intră în vigoare din 18 august.

Uniunea Europeană a convenit luna trecută asupra celei de-a șaptea serii de sancțiuni împotriva Moscovei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marți Occidentului să interzică toate deplasările cetățenilor ruși, însă Comisia Europeană se îndoiește că o astfel de măsură ar fi fezabilă, arătând că trebuie să li se acorde în continuare vize membrilor de familie, jurnaliștilor sau disidenților.

Letonia, Lituania și Cehia au sistat deja emiterea de vize pentru majoritatea rușilor, iar Finlanda și Estonia au cerut recent Uniunii Europene să procedeze la fel, ca un bloc unitar.

Spațiul Schengen, din care face parte și Estonia, cuprinde 26 de țări, majoritatea membre ale UE, însă și din afara Uniunii - Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein.

viewscnt
Afla mai multe despre
estonia
vize
rusi