Exporturile de vinuri din Republica Moldova s-au apropiat în acest an de 85 de milioane de dolari

Exporturile de vinuri din Republica Moldova s-au apropiat în acest an de 85 de milioane de dolari
scris 9 nov 2017

Republica Moldova a investit 330 de milioane de euro în industria vinului și a ajuns să exporte anual în diferite țări circa 67 milioane de sticle de vin, anterior peste 60% din vinurile moldovenești ajungând pe o singură piață, a Rusiei.

Exporturile de vin totalizează aproximativ 85 de milioane de dolari, arată datele publicate de Oficiul Național al Viei și Vinului din Moldova.

FAN Courier lansează serviciul de ridicare non-stop a produselor comandate online. Clienții vor ridica livrările de la lockere, cu un cod PIN CITEȘTE ȘI FAN Courier lansează serviciul de ridicare non-stop a produselor comandate online. Clienții vor ridica livrările de la lockere, cu un cod PIN

“Avem cele mai mari galerii vinicole subterane (Cricova) și suntem înscriși în cartea Recordurilor Guiness pentru cea mai mare colecție de vinuri din lume (Mileștii Mici), avem o tradiție de mii de ani în vinificație, dar informația era mai mult anecdotică și nu se reflectă în modul în care ne promovăm industria de vinuri, pentru că peste 60% din vinurile noastre ajungeau pe o singură piață, cea a Rusiei”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova.

Moldova are peste 140.000 de hectare de viță de vie, având cea mai mare densitate a viilor la nivel european și a șasea suprafață de vie, ca dimensiune. Produce peste 30 de varietăți de struguri iar 250.000 de persoane, aproximativ 15% din populația activă a țării, sunt implicate în producția și comercializarea vinurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vinuri
republica moldova