Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut

Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2023

Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august, comparativ cu luna precedentă, la 4,3 milioane tone metrice, în pofida dificultăților logistice și a atacurilor Rusiei asupra principalelor rute de export ucrainene, a anunțat Asociația de afaceri agricole UCAB, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ucraina a exportat în august 2,3 milioane tone de cereale, 755.400 tone oleaginoase, 548.900 tone uleiuri vegetale și 367.300 tone diverse preparate culinare, scrie Agerpres

Grecia a început să limiteze numărul maxim de turiști care pot vizita zilnic Acropola din Atena CITEȘTE ȘI Grecia a început să limiteze numărul maxim de turiști care pot vizita zilnic Acropola din Atena

Conform datelor publicate săptămâna trecută de Ministerul Agriculturii de la Kiev, exporturile de cereale ale Ucrainei s-au situat la 4,5 milioane tone până acum, în sezonul iulie 2023-iunie 2024.

Exporturile au fost afectate după ce, în 17 iulie, Rusia a decis să părăsească acordul negociat de ONU care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră, însă datele publicate de Ministerul Agriculturii de la Kiev nu oferă cifre detaliate cu privire la situația exporturilor după expirarea acordului cu privire la coridoarele maritime.

La 25 august 2022, exporturile de cereale ale Ucrainei se situau la 3,3 milioane de tone, iar luna aceasta au fost exportate 1,56 milioane tone de cereale, a precizat Ministerul Agriculturii de la Kiev.

"Porturile de la Dunăre rămân cea mai eficientă rută de export, reprezentând 64% din exporturile din august", a precizat UCAB. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
cereale