Fermierii polonezi au blocat două importante puncte de trecere a frontierei cu Germania

Fermierii polonezi au blocat două importante puncte de trecere a frontierei cu Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Fermierii polonezi au reluat acțiunile de blocare a frontierei cu Germania, interzicând accesul la două importante puncte de trecere, la Swiecko și Gubinek, în continuarea protestelor care vizează reglementările din Pactul verde european și importurile de produse din afara UE, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Blocajul a început duminică și se va prelungi până miercuri seara", a declarat luni Marcin Maludy, purtător de cuvânt al poliției locale. "Cele două sensuri de mers de pe autostrada A2 sunt oprite", a precizat purtătorul de cuvânt.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care completează normele privind semnalizarea rutieră CITEȘTE ȘI Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care completează normele privind semnalizarea rutieră

Fermierii polonezi au organizat deja, la finele lunii februarie, o primă blocare, de scurtă durată, a punctului de trecere a frontierei de la Slubice, scrie Agerpres.

De mai multe săptămâni, în Polonia au loc proteste ale fermierilor, aceștia blocând autostrăzile din întreaga țară precum și punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Noi discuții între fermieri și ministrul polonez al Agriculturii sunt programate a avea loc marți.

Comisia Europeană a propus deja relaxarea, și chiar eliminarea, unei părți din criteriile ecologice stricte pe care noua Politică Agricolă Comună (2023-2027), care a intrat în vigoare anul trecut, și le cere fermierilor să le respecte în schimbul primirii subvențiilor europene. Urmează acum ca satele membre și eurodeputații să examineze, în regim de urgență, aceste propuneri astfel încât să fie definitivate până la finele lunii aprilie.

Polonia se numără printre cei mai importanți susținători ai Ucrainei, de la declanșarea ofensivei rusești în luna februarie 2022, însă în ultimele luni relațiile dintre cele două țări au fost afectate de diferite dispute comerciale, în special de decizia Bruxelles-ului de a deschide frontierele europene pentru produsele agricole europene care, potrivit fermierilor europeni, nu respectă normele Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
polonia
frontiera