Finalizarea restructurării companiei denumită ”Google a Rusiei”, amânată

Finalizarea restructurării companiei denumită ”Google a Rusiei”, amânată
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2023

Finalizarea restructurării companiei ruse de tehnologie Yandex, listată la bursa americană Nasdaq, va fi amânată până la începutul anului 2024, au declarat trei surse familiare cu negocierile pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Deseori denumită ”Google a Rusiei”, firma de tehnologie Yandex a fost una dintre puținele companii rusești cu potențialul de a deveni o afacere globală, până când Moscova a trimis trupe în Ucraina, în februarie 2022, arată news.ro.

Universitatea din Innsbruck, victima unui atac cibernetic de amploare. Hackerii au pus mâna pe datele a zeci de mii de studenți CITEȘTE ȘI Universitatea din Innsbruck, victima unui atac cibernetic de amploare. Hackerii au pus mâna pe datele a zeci de mii de studenți

De mai bine de un an, Yandex și Kremlinul au fost implicate în negocieri pentru a încerca să decupleze afacerile rusești ale Yandex de compania sa mamă olandeză, Yandex NV.

Holdingul olandez Yandex NV lucrează de luni de zile la o restructurare, încercând să se asigure că unele dintre afacerile sale își păstrează accesul pe piețele occidentale, în ciuda sancțiunilor impuse Moscovei din cauza conflictului din Ucraina.

PlayStation s-a vândut de trei ori mai bine decât Xbox CITEȘTE ȘI PlayStation s-a vândut de trei ori mai bine decât Xbox

Acordul era așteptat inițial să fie încheiat în decembrie. Orice înțelegere necesită în cele din urmă aprobarea acționarilor și a guvernului Rusiei.

Yandex a refuzat să comenteze procesul de restructurare.

Compania își propune să recupereze fondurile acționarilor prin vânzarea principalelor sale afaceri generatoare de venituri din Rusia, cum ar fi operațiunile sale de căutare și transport. Apoi, intenționează să dezvolte alte patru linii de afaceri la nivel internațional.

Una dintre surse, vorbind sub rezerva anonimatului, deoarece informația nu este publică, a declarat că compania a făcut ”progrese mari” și a înmânat toate documentele avocaților, dar nu este clar că lucrările vor fi finalizate luna aceasta.

Piața telecom a scăzut. Lider este Orange, urmat de RCS&RDS, Vodafone nu revine pe locul 2. Popularitatea cartelelor preplătite de telefonie este în scădere CITEȘTE ȘI Piața telecom a scăzut. Lider este Orange, urmat de RCS&RDS, Vodafone nu revine pe locul 2. Popularitatea cartelelor preplătite de telefonie este în scădere

O altă sursă a spus că obiectivul actual este finalizarea tranzacției în primul trimestru, în timp ce o a treia sursă a spus că este așteptată la ”începutul anului 2024”.

Luni, banca centrală a Rusiei a înregistrat o emisiune de acțiuni ordinare și preferențiale ale unei noi companii numite MKAO Yandex, care este înființată în orașul Kaliningrad, ca parte a restructurării.

viewscnt
Afla mai multe despre
yandex
rusia
venituri