Fondul de investiții Enterprise Investors, deținător al Noriel și fost proprietar al magazinelor Profi, va achiziționa o cotă majoritară în Software Mind

Fondul de investiții Enterprise Investors, deținător al Noriel și fost proprietar al magazinelor Profi, va achiziționa o cotă majoritară în Software Mind
scris 9 dec 2020

Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est, cu sediul în Polonia, deținător al rețelei de magazine de jucării Noriel și fost proprietar al magazinelor Profi din România, va investi 25 milioane euro în Software Mind, un furnizor polonez de servicii de externalizare de dezvoltare de software.

Tranzacția va consta dintr-o achiziție în valoare de 9 milioane euro pentru 26,7% din acțiunile Software Mind de la Ailleron și o creștere de capital de 16 milioane euro, ceea ce va crește cota PEF VIII în companie la 50,2%. 

VIDEO Arbitru român, acuzat de rasism. Scandal în Liga Campionilor, jucătorii s-au retras CITEȘTE ȘI VIDEO Arbitru român, acuzat de rasism. Scandal în Liga Campionilor, jucătorii s-au retras

Software Mind este o companie poloneză fondată în 1999. Firma dezvoltă soluții software complete pentru clienți cu profil înalt care includ lideri din domeniul tehnologic sau financiar sprijiniti de firme de private equity, precum și unicorni din Sillicon Valley. Printre clienții Software Mind se numără companii de fintech, servicii medicale și high-tech din Statele Unite, Marea Britanie și Scandinavia, precum și cei mai mari patru operatori de telefonie mobilă din Polonia și alți câțiva din străinătate. 

Compania își desfășoară activitatea din patru centre de dezvoltare din Polonia: în Cracovia, Rzeszów, Varșovia și Bielsko-Biała.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depășește 2,5 miliarde euro.

Aceste fonduri au investit aproape 2 miliarde euro în 144 de companii din diverse sectoare și au vândut 134 de companii realizând încasări brute de 4,1 miliarde euro.  

În România, Enterprise Investors este prezentă din anul 2000, iar în prezent are în portofoliu firma de construcții Macon Deva. În aprilie 2016 a anunțat achiziția rețelei de magazine de jucării Noriel pentru 24 de milioane de euro. În noiembrie 2016, Enterprise Investors a vândut rețeaua de magazine Profi către fondul de investiții Mid Europa pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, anunțată atunci în premieră de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
enterprise investors
software mind