FOTO Explozii la granița cu România: Atac cu drone asupra portului ucrainean Reni la Dunăre, la câțiva kilometri de Galați

FOTO Explozii la granița cu România: Atac cu drone asupra portului ucrainean Reni la Dunăre, la câțiva kilometri de Galați
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2023

Rusia ar fi atacat portul ucrainean Reni, port aflat la Dunăre, la granița cu România, la doar câțiva kilometri de Galați. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în cadrul portului Reni, dar și instalațiile de luptă antiaeriană care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nu este clar deocamdată care este dimensiunea pagubelor în urma atacurilor, însă este clar că nu toate dronele au fost interceptate de către antiaeriana ucraineană, arată Hotnews.

Republica Moldova este în recesiune CITEȘTE ȘI Republica Moldova este în recesiune

Portul ucrainean Reni, esențial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se afla la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galați.

„Forțele ruse au continuat să terorizeze regiunea Odesa aseară, lansând un atac de aproape patru ore cu drone kamikaze Shahed-136 asupra infrastructurii portuare de pe Dunăre”, a transmis Comandamentului Operațional Sud ucrainean, transmite Ukrinform.

Ucrainenii spun că cel puțin trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană, însă o alta ar fi reușit să treacă de apărare și să lovească un depozit de cereale, dar nu specifică exact în care port ar fi fost această lovitură. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dunare
ucraina