Cumpărătorii Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, se extind în regiune

Cumpărătorii Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, se extind în regiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 iul 2023

Grupul estonian Piletilevi, cel mai mare retailer de bilete pentru evenimente din Statele Baltice, care a cumpărat recent o participație majoritară la Bilete.ro, se extinde în regiune, preluând acum un pachet majoritar de acțiuni la GoOut.net, cea mai mare platformă de vânzare bilete din Cehia, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Piletilevi a achiziționat o participație de 80% din acțiunile GoOut.net, compania de vânzare de bilete cu cel mai mare număr de vizitatori din Republica Cehă, cu operațiuni și în Polonia, Slovacia și Germania.

Achiziția reprezintă un pas important în strategia companiei de a se extinde pe noi piețe, de a-și consolida poziția în țările baltice “și de a lua măsuri pentru a obține o poziție de lider ca platformă de vânzare de bilete și în Europa Centrală”.

Ungaria condiționează furnizarea de arme pentru Ucraina de eliminarea băncii maghiare OTP de pe lista de sancțiuni CITEȘTE ȘI Ungaria condiționează furnizarea de arme pentru Ucraina de eliminarea băncii maghiare OTP de pe lista de sancțiuni

La începutul lunii, Piletilevi a semnat un acord pentru preluarea unui pachet de 80,2% din acțiunile Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România și lider de piață, cu o cotă de 30%.

Achizițiile Bilete.ro și GoOut.net au fost finanțate prin intermediul unor împrumuturi contractate de la SEB Bank.

Prin noile achiziții din România și Cehia, Piletilevi își majorează volumul de bilete emise la 15 milioane de bilete anual. Compania estimează că va obține venituri de 210 milioane de euro din intermediarea vânzărilor de bilete în acest an.

Nepotul \ CITEȘTE ȘI Nepotul "drag" al liderului cecen a fost numit șef al filialei rusești Danone

Grupul Piletilevi, cu sediul la Tallinn (Estonia) este deținut de compania de investiții EastCom Capital a antreprenorului Sven Nuutmann și de fondul de investitii BaltCap.

Grupul operează sub mărcile Piletilevi (Estonia), Bilesu Serviss (Letonia), Bilietai.lt (Lituania), Bilete.ro (România) și GoOut.net (Cehia, Polonia, Slovacia și Germania).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
piletilevi
bilete.ro
goout.net
achizitie goout.net
bilete evenimente
tranzactie