Furtună violentă în Bulgaria

Furtună violentă în Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2023

Două persoane au fost ucise în acest weekend în Bulgaria de o furtună violentă, care a afectat și România, transmite France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost strivită de un copac în orașul Varna, în estul țării, sâmbătă seara, a anunțat duminică poliția bulgară într-un comunicat. Doi salvatori care au venit la fața locului au fost, de asemenea, răniți de crengile căzute, arată Agerpres.

FOTO Rusia scoate de la naftalină un avion din epoca sovietică CITEȘTE ȘI FOTO Rusia scoate de la naftalină un avion din epoca sovietică

Anterior, la Sofia, un șofer în vârstă de 65 de ani a fost ucis când un copac s-a prăbușit peste mașina sa, în timp ce soția sa a fost spitalizată în stare gravă.

Deși situația meteorologică s-a calmat duminică în capitală, estul Bulgariei se confrunta în continuare cu vânturi puternice de peste 100 km/h și o mare agitată cu valuri de peste cinci metri.

Orașul balnear Varna a declarat stare de urgență, la fel ca alte opt localități din regiune, iar oamenilor li s-a cerut să rămână în casele lor.

Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision CITEȘTE ȘI Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision

''Energia electrică a fost întreruptă în toate părțile orașului", a declarat primarul din Varna, Blagomir Koțev, adăugând că multe vehicule au fost blocate din cauza a "tone de crengi" de pe drumuri.

Haosul a fost exacerbat de zăpada din nord-estul țării, unde poliția a primit zeci de apeluri de la automobiliști blocați.

Traficul aerian și feroviar a fost, de asemenea, grav perturbat.

Bulgaria a fost victima a numeroase intemperii în ultimele săptămâni.

Ungaria majorează salariul minim CITEȘTE ȘI Ungaria majorează salariul minim

Doi oameni au murit la începutul lunii noiembrie, în timp ce furtuna Ciaran a făcut aproximativ 20 de victime în întreaga Europă. În septembrie, patru persoane muriseră în urma unor inundații.

Fenomenele meteorologice extreme (cicloane, valuri de căldură, inundații, secete etc.) sunt fenomene naturale. Dar încălzirea globală cauzată de emisiile de gaze cu efect de seră generate de activitatea umană le poate amplifica, scrie AFP. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
furtuna