Google și Apple șterg aplicația lui Navalnîi cu privire la ”votul inteligent” în prima zi a alegerilor legislative ruse

Google și Apple șterg aplicația lui Navalnîi cu privire la ”votul inteligent” în prima zi a alegerilor legislative ruse
scris 17 sep 2021

Aliați ai opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi acuză Google și Apple de faptul că au șters aplicația acestuia cu privire la ”votul inteligent” de pe platformele lor, în prima zi a alegerilor legislative din Rusia, în care majoritatea opoziției nu are candidați, relatează AFP.

”Azi, la ora (locală) 8.00 (și ora României), Google și Apple ne-au șters aplicația lui Navalnîi din magazinele lor de aplicații. Asta înseamnă că au cedat șantajului Kremlinului”, a anunțat într-un mesaj postat pe mesageria Telegram Leonid Volkov, un aliat apropiat al lui Navalnîi, scrie News.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Aplicația nu mai apărea vineri în ”magazinele” Google și Apple nici în Rusia și niciîn Franța, au constatat jurnaliști AFP.

”Ștergerea aplicației lui Navalnîi de pe platforme este un act rușinos de cenzură politică” denunță într-un mesaj postat pe Twitter directorul Fondului luptei împotriva corupției (RBK), organizația lui Navalnîi, Ivan Jdanov.

”Guvernul autoritarist și propaganda rusă vor fi încântate”, denunță el.

”Întregul stat rus și marile întreprinderi din domeniul tech sunt împotriva noastră, însă asta nu înseamnă că renunțăm”, a anunțat pe Telegram, echipa lui Navalnîi.

Aproximativ 108 milioane de ruși sunt chemați la urne să aleagă cei 450 de membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus timp de trei zile - de vineri și până duminică -, cu scopul de a limita riscul răspândirii covid-19.

Aleksei Navalnîi și-a îndemnat din închsioare susținătorii ”să voteze inteligent”, prin susținerea candidaților cel mai bine plasați - cel mai adesea comuniști - să-i pună în dificultate pe candidații Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin.

Termoenergetica începe încărcarea pentru iarnă a instalațiilor încălzirii centralizate din București CITEȘTE ȘI Termoenergetica începe încărcarea pentru iarnă a instalațiilor încălzirii centralizate din București

Aplicația sa le permite utilizatorilor să afle ce candidat să susțină în circumscripția lor, potrivit acestei strategii.

Moscova le reproșează giganților Internetului faptul că refuză săs suprime conținuturi pe care le consideră ilegale.

Reprezentanți ai Appel și Google au fost convocați joi la o comisie din cadrul Consiliului Federației, camera superioară a Parlamentului rus.

Accesul candidaților majorității opoziției a fost interzis în scrutin - apogeul multor luni de reprimare, lansată odată cu arestarea liderului opoziției, Aleksei Navalnîi, la întoarcerea sa în Rusia, în ianuarie, din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu noviciok, o faptă de care acuză Kremlinul.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
rusia