Grecia i-a trimis Germaniei o notă diplomatică pentru inițierea de discuții asupra despăgubirilor de război

Grecia i-a trimis Germaniei o notă diplomatică pentru inițierea de discuții asupra despăgubirilor de război
scris 5 iun 2019

Grecia i-a trimis Germaniei o notă diplomatică în care cere ca Berlinul să discute cu Atena problema acordării de despăgubiri pentru cel de-Al Doilea Război Mondial, a anunțat marți Ministerul de Externe grec, informează dpa.

Cu trei ani în urmă, o comisie de experți a estimat valoarea pierderilor cauzate de război la cel puțin 290 miliarde de euro (328 de miliarde de dolari), scrie Agerpres.

Grecia cere despăgubiri pentru pagubele de război și crimele comise în timpul ocupației naziste asupra țării din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

VIDEO Imagini rare - în inspecție pentru a vedea cât de mari sunt pagubele unei inundații, ministrul Mediului a trebuit să își împingă propria mașină prin noroi CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini rare - în inspecție pentru a vedea cât de mari sunt pagubele unei inundații, ministrul Mediului a trebuit să își împingă propria mașină prin noroi

Germania consideră că problema a fost soluționată odată cu reunificarea Germaniei, în 1990, și cu tratatul care stipulează că noua Germanie nu va trebui să plătească alte despăgubiri.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
despagubiri razboi
germania