Remaniere guvernamentală în Polonia în urma alegerilor europene

Remaniere guvernamentală în Polonia în urma alegerilor europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2019

Premierul conservator polonez Mateusz Morawiecki și-a remaniat marți Guvernul, în urma alegerii mai multor miniștri în Parlamentul European (PE), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Între cei șapte noi membri ai Cabinetului - numiți în funcție de către președintele Andrzej Duda - se află, la Ministerul Finanțe Marian Banas, la Ministerul Afacerilor Interne Elzbieta Witek, la Ministerul Familiei, Muncii și Protecției Sociale Bozena Borys-Szopa, iar la Ministerul Educației Naționale Dariusz Piontkowski, scrie News.ro.

Jacek Sasin devine vicepremier în urma plecării lui Beata Szydlo, fosta șefă a Guvernului, aleasă în PE cu un scor-record.

VIDEO Protest în versuri la Ministerul Transporturilor. Lirica sindicală scoate din subteranele metroului șlagăre pentru demiterea ministrului Cuc și a directorului Metrorex CITEȘTE ȘI VIDEO Protest în versuri la Ministerul Transporturilor. Lirica sindicală scoate din subteranele metroului șlagăre pentru demiterea ministrului Cuc și a directorului Metrorex

Noii miniștri urmează să dețină funcțiile doar timp de câteva luni, în contextul în care în octombrie urmează să aibă loc alegeri legislative.

În cazul în care ar rămâne la putere după acest scrutin, în care conservatorii au șanse mari să obțină o victorie, ministrul Finanțelor urmează să aibă sarcina relativ complexă de a gestiona conturile statului în contextul în care Partidul Lege și Dreptate (PiS) s-a lansat într-un program de măsuri sociale generoase și costisitoare.

Fostul ministru al Finanțelor Teresa Czerwinska este singurul membru al Guvernului care pleacă de la putere fără să fi fost aleasă la Strasbourg.

Presa apropiată opozițieii scrie că ea și-ar fi exprimat scepticismul față de posibilitatea finanțării acestui program în bune condiții.

Colegul său însărcinat cu Educația urmează să gestioneze atât implementarea unei reforme rapide și controversate, cât și nemulțumirile profesorilor, care au făcut o grevă națională în aprilie, în semn de protest față de anumite consecințe ale acestei reforme și în semn de susținere a unor revendicări salariale, fără să obțină, însă, satisfacție.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
remaniere guvernamentala