Grecii, pe rețelele de socializare: Pe unde trec românii cu mașinile lor, iese lumea și îi aplaudă

Grecii, pe rețelele de socializare: Pe unde trec românii cu mașinile lor, iese lumea și îi aplaudă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2021

Publicația elenă Ta Nea a realizat un scurt inventar al comentariilor elogioase făcute de greci pe rețelele de socializare la adresa pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor de pădure care pârjolesc țara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce Grecia este învăluită de flăcări, jalea și furia devin dominante. Mii de hectare de pădure s-au pierdut într-o singură săptămână în Evia, Attica, Ilia, Fokida și Messinia.

Însă chiar și în această atmosferă sumbră, faptele de iubire și solidaritate reușesc să strălucească, arată articolul preluat de Rador.

Un exemplu luminos îl reprezintă ajutoarele trimise în Grecia de România, iar pompierii români au devenit subiect de discuție pe rețelele de socializare datorită pregătirii lor impecabile și a eficacității lor.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

În multe cazuri, descrierea cu privire la modul în care acționează ajunge la limita mitului, dar chiar și dacă există inexactități sau elemente de exagerare, realitatea este una:

Twitter nu ar fi putut fi mai recunoscător pompierilor români care își pun viața în pericol pentru a salva pădurile Greciei.

Postări:

Grigoraki Maria: Pompieri români în „iadul” din Evia… Nu vom lăsa Grecia singură … este mesajul Ambasadei României… nu am cuvinte… doar un nod în gât și lacrimi. Mulțumim!

Gogozefinos: Vin românii și ne iau focurile.

Ziggy36: Glumă-glumă, dar acolo unde acționează românii s-a restrâns serios frontul.

Olgakoum: Voi pleca în munți. Ai României, pentru că de la ai noștri ne-am luat adio. Oricum în fiecare vară mergeam la Brașov. Este timpul să merg mai la nord spre Cluj Napoca. Și spunem că sunt nebuni acești români. Au și parcuri întinse (de-adevăratelea, nu 5 copaci) chiar în mijlocul orașelor.

Omirosb: Dacă pompierii români vor să stea aici în fiecare vară le oferim gratuit camere în Halkidiki, pe primul sau al doilea braț.
realpolitic: Pe unde trec pe aici românii cu mașinile lor, iese lumea și îi aplaudă.

mega dytikos: Merg să spăl curtea și să cumpăr dulceață de vișine, nu cumva să vină românii.

Dirty Frank: Bine, măi, fraierilor, cu ce i-au făcut de râs românii? Ce echipamente de stins incendii au adus?

harnic: Cine nu a văzut filmul Only the Brave (poveste adevărată disponibilă pe Netflix) este o bună ocazie acum să înțeleagă ce au făcut mai exact românii și mai ales cu câte secole în urmă suntem la stingerea incendiilor de pădure.

Konstantino Staikos: Impresionantă ușurința cu care grecul simplu, utilizator de social media, adoptă ideea „pompierii români sunt mai buni decât ai noștri”

Vyronas Sagris: Este impresionant că nu vă este deloc rușine să vă faceți că nu înțelegeți. Care grec a spus că pompierii români sunt mai buni decât cei greci? Toți pompierii sunt eroi. Însă echipamentele românilor sunt evident mai bune. Nu grecii „adoptă” această idee, este adevărul.

Yannis: Și în pandemie românii aveau printre cele mai multe paturi la ATI pe cap de locuitor din Europa, erau pe locul al 3-lea dacă îmi amintesc bine. În sfârșit, să ne uităm să luăm ce e mai bun din misiunile străine pentru binele țării noastre.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
pompieri