Bulgaria are o creștere de 100% a numărului de turiști. Românii, în top. "Ne gândim să încurajăm oamenii să se vaccineze cu ajutorul voucherelor."

Bulgaria are o creștere de 100% a numărului de turiști. Românii, în top. "Ne gândim să încurajăm oamenii să se vaccineze cu ajutorul voucherelor."
scris 10 aug 2021

Conform datelor preliminare pentru perioada mai-iulie, în Bulgaria au fost 2,2 milioane de turiști. Aproape 1,5 milioane dintre aceștia au fost bulgari ce au preferat să-și petreacă vacanța în patrie. Aceasta este un procent cu 100% mai mare comparativ anul trecut, dar creșterea numărului de turiști din străinătate este mult mai mare - Republica Cehă aproximativ 300%, Polonia și România 200% . Aceste date au fost anunțate de ministrul bulgar al turismului, Stela Baltova, pentru Radio Horizont de la Sofia.

„Dacă nu vor exista schimbări mari legate de situația epidemică, ne putem aștepta ca și luna august să fie o lună de succes pentru turismul bulgar”, a spus ministrul, subliniind că e nevoie de responsabilitate cu privire la respectarea măsurilor. „În cazul creșterii numărului de persoane infectate, două hoteluri de carantină au fost deja rezervate pentru turiști, persoane de contact ale celor infectați cu COVID-19. Unul pentru partea de nord și unul pentru partea de sud a litoralului bulgăresc al Mării Negre”, a spus ministrul. „Situația din acest an legată de turismul din Bulgaria poate fi o experiență bună, astfel încât anul viitor bulgarii să poată rămâne din nou acasă pentru odihnă”, a mai arătat ministrul interimar al turismului, dar a menționat că mai sunt multe de făcut pentru a atrage mai mulți turiști, scrie Hotnews.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

De exemplu, doar într-un singur loc pe litoralul bulgăresc al Mării Negre poate fi remarcat un afiș pe care scrie „personal 100% vaccinat”. Foarte curând vor pune același afiș pe un alt hotel și pe un touroperator. Acestea sunt decizii individuale, dar logica comercială indică faptul că turiștii preferă locurile în care toată lumea este vaccinată. "Ne gândim să încurajăm oamenii să se vaccineze cu ajutorul voucherelor", a spus ministrul interimar al turismului de la Sofia.

Guvernul Bulgariei a introdus în iulie o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul statului, în contextul pandemiei COVID-19. Astfel, turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turisti