Grup de Investitori: Ucraina a declanșat un eveniment de restructurare, prin blocarea plății datoriilor suverane

Grup de Investitori: Ucraina a declanșat un eveniment de restructurare, prin blocarea plății datoriilor suverane
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2022

Un grup de investitori a stabilit că Ucraina a declanșat un eveniment de restructurare după o înghețare de doi ani a datoriilor suverane și că ar trebui plătită o asigurare de neplată cunoscută sub numele de Credit Default Swap (CDS), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comitetul de determinare pentru instrumentel derivate de credit (CDDC) a declarat că membrii săi au votat ”da” în cazul unei întrebări pentru a determina dacă a avut loc ”un eveniment de restructurare a creditului” cu privire la Ucraina și că ar trebui să aibă loc o licitație CDS, potrivit unui comunicat de pe site-ul său, scrie News.ro.

Turcia a șocat piețele financiare cu o reducere a dobânzii cheie în pofida inflației de aproape 80% CITEȘTE ȘI Turcia a șocat piețele financiare cu o reducere a dobânzii cheie în pofida inflației de aproape 80%

Comitetul încă nu s-a hotărât cu privire la momentul licitației.

Există contracte CDS în valoare de puțin peste 220 de milioane de dolari legate de datoria Ucrainei, potrivit datelor Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC).

Bank of America, Goldman Sachs International și JPMorgan Chase Bank sunt câțiva dintre membrii comitetului care au votat ”da”.

Creditorii internaționali ai țării au susținut săptămâna trecută cererea Kievului de înghețare pe doi ani a aproape 20 de miliarde de dolari din datoria sa suverană.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
datorie