Guvernatorul băncii centrale din Letonia, acuzat de luare de mită, o premieră în istoria BCE

Guvernatorul băncii centrale din Letonia, acuzat de luare de mită, o premieră în istoria BCE
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2019

Guvernatorul băncii centrale din Letonia, Ilmars Rimsevics, a compărut luni în fața unui tribunal pentru acuzația de luare de mită, acesta fiind primul proces în care este acuzat un membru al Consiliului Guvernatorilor al Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Procurorii l-au acuzat pe Rimsevics (54 de ani) de acceptarea unei mite de 500.000 de euro și efectuarea unei vacanțe plătite în Rusia, scrie Agerpres.

Acest proces este o premieră în istoria zonei euro, care include 19 țări membre ale Uniunii Europene, printre care și cele trei state baltice învecinate cu Rusia.

Finanțele redeschid o emisiune de obligațiuni de 200 milioane euro CITEȘTE ȘI Finanțele redeschid o emisiune de obligațiuni de 200 milioane euro

Ilmars Rimsevics, care dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea, a apărut în fața judecătorului alături de omul de afaceri leton Maris Martinsons, despre care procurorii susțin că a avut rol de intermediar în cazul mitei acceptate de guvernatorul băncii centrale a Letoniei.

Acuzarea susține că mita de 500.000 euro a fost promisă și parțial plătită de către doi acționari ai băncii Trasta Komercbanka într-o perioadă în care viitorul acesteia era sub semnul întrebării.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
ilmars rimsevics