Guvernul grec vrea să-i protejeze pe debitori de executarea silită cu sau fără acordul creditorilor internaționali

Guvernul grec vrea să-i protejeze pe debitori de executarea silită cu sau fără acordul creditorilor internaționali
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2019

Guvernul grec intenționează să trimită vineri în Parlament un proiect de lege care să îi protejeze pe debitori de procedurile de executare silită a caselor, a declarat o miercuri pentru Reuters un oficial guvernamental, care a adăugat că Executivul de la Atena nu a reușit încă să ajungă la un acord cu creditorii săi internaționali cu privire la termenii noii legi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grecia lucrează la un nou cadru legislativ care să succeadă unei legi care îi protejează pe debitori de procedurile de executare silită a caselor, în ideea de a accelera procesul de curățare a creditelor neperformante care afectează sectorul bancar. Ultimul dezacord cu creditorii internaționali se referă la sfera de aplicare a noului cadru legislativ, inclusiv a plafoanele pentru valoarea de piață a locuinței principale, criteriile privind veniturile necesare pentru a te califica pentru protecție și includerea creditelor acordate micilor companii, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Varianta propusă de Ministerul Finanțelor pentru modificarea OUG 114. Băncile pe pierdere nu plătesc taxa, cele pe profit nu plătesc mai mult decât profitul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Varianta propusă de Ministerul Finanțelor pentru modificarea OUG 114. Băncile pe pierdere nu plătesc taxa, cele pe profit nu plătesc mai mult decât profitul

Grecia ar dori să includă în noua schemă un portofoliu de credite neperformante în valoare de 11 miliarde euro, în timp ce creditorii ar dori o sumă de maxim la 6-7 miliarde euro.

Creditele neperformante reprezintă 45% din portofoliul total al băncilor grecești. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
exectuare silita