Volvo va instala camere în interiorul automobilului pentru a împiedica condusul în stare de ebrietate

Volvo va instala camere în interiorul automobilului pentru a împiedica condusul în stare de ebrietate
scris 20 mar 2019

Constructorul auto suedez Volvo Cars speră să își consolideze reputația de siguranță prin introducerea de camere și senzori în interiorul viitoarelor modele care vor monitoriza șoferii pentru indici privind starea de ebrietate sau neatenție, transmite Reuters.

Volvo a precizat că aceste camere și senzori ar urma să fie instalate pe toate modelele construite pe platforma sa SPA2, cum este SUV-ul XC90, aceași platformă urmând să fie utilizată și pentru producția modelelor fără șofer Volvo Cars începând din următorul deceniu, arată Agerpres.

Directorul de cercetare și dezvoltare de la Volvo, Henrik Green, a precizat că senzorii și camerele din interiorul automobilului vor permite reducerea vitezei. Acest lucru ar putea să se întâmple, de exemplu, dacă ochii șoferului sunt închiși pentru o perioadă lungă de timp.

FOTO Primul restaurant subacvatic a fost deschis, 7.000 de clienți dornici să mănânce printre pești CITEȘTE ȘI FOTO Primul restaurant subacvatic a fost deschis, 7.000 de clienți dornici să mănânce printre pești

De asemenea, Volvo a informat că, începând de anul următor, va introduce o așa numită Care Key, un sistem care permite cumpărătorului unui automobil Volvo să îi limiteze viteza înainte de a o împrumuta unui alt șofer mai tânăr sau neexepermintat.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
masini
auto