Guvernul Ungariei majorează capitalul companiei energetice de stat MVM Zrt

Guvernul Ungariei majorează capitalul companiei energetice de stat MVM Zrt
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2022

Guvernul Ungariei a decis să majoreze capitalul companiei energetice de stat MVM Zrt cu 41 de miliarde de forinți (108,79 milioane de dolari), la 849,4 miliarde de forinți, a anunțat compania într-un comunicat pe site-ul bursei de valori, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ungaria este foarte dependentă de importurile rusești de petrol și gaze, iar creșterea prețurilor energiei a făcut ca deficitul bugetar și de cont curent să crească în acest an, reprezentând o provocare pentru guvernul premierului Viktor Orban.

Hudson Institute: Războiul din Ucraina probabil că va marca dizolvarea Federației Ruse. ”Granițele Federației Ruse nu vor mai arăta probabil la fel peste 10 sau 20 de ani” CITEȘTE ȘI Hudson Institute: Războiul din Ucraina probabil că va marca dizolvarea Federației Ruse. ”Granițele Federației Ruse nu vor mai arăta probabil la fel peste 10 sau 20 de ani”

Ungaria va trebui probabil să plătească anul viitor între 17 și 20 de miliarde de euro pentru factura sa de energie, a spus Orban miercuri, adăugând că guvernul său va atrage finanțarea necesară pe piața financiară, scrie News.ro.

Conform unui acord pe 15 ani semnat anul trecut cu Rusia, înainte de invadarea Ucrainei de către această țară, Ungaria primește 4,5 miliarde de metri cubi (bcm) de gaze pe an prin Bulgaria și Serbia.

Pentru a ușura povara facturilor mari ale energiei asupra deficitului de cont curent și a forintului, MVM a ajuns în octombrie la un acord cu grupul rus Gazprom care îi permite să-și amâne plățile pentru achizițiile de gaze dacă prețurile depășesc un anumit prag.

Acordul permite MVM să plătească pentru gaze în următorii trei ani, dacă prețurile cresc.

Pentru a susține forintul care a scăzut la un minim record în octombrie, Banca Națională a Ungariei a anunțat în aceeași lună că va începe să furnizeze valută străină din rezervele sale internaționale pentru finanțarea importurilor de energie.

Prețurile ridicate ale energiei au forțat, de asemenea, guvernul să pună capăt unei politici vechi de un deceniu și să renunțe la plafonul de preț al energiei pentru gospodăriile cu consum ridicat, din august.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
mvm zrt