România, în top 4 țări care furnizează armament Ucrainei, susține șeful Statului Major al armatei ruse

România, în top 4 țări care furnizează armament Ucrainei, susține șeful Statului Major al armatei ruse
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2022

”Cele mai mari cantități de armament au fost livrate Ucrainei de SUA, Marea Britanie, Polonia și România”, a declarat Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, care a făcut afirmațiile într-un discurs oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Gherasimov, cel mai influent militar din ierarhia rusă, a mai spus că ”totalitatea ajutorului financiar al Occidentului acordat Ucrainei a fost de aproape 100 de miliarde de dolari”, arată G4Media.ro.

Dmitri Rogozin, fost vicepremier rus și fostul șef al Roscosmos, a fost rănit în Donețk CITEȘTE ȘI Dmitri Rogozin, fost vicepremier rus și fostul șef al Roscosmos, a fost rănit în Donețk

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a făcut declarațiile la Moscova, într-un briefing în fața atașaților militari ai statelor străine. El a vorbit, în special, despre modul în care decurge invazia rusă în Ucraina, pe care a calificat-o drept ”operațiunea militară specială a Rusiei pentru protejarea Donbasului”.

Reamintim că guvernul României nu a făcut public niciodată eventualul sprijin militar pentru Ucraina, spre deosebire de restul țărilor din Occident.

Cu toate acestea, înalți oficiali ucraineni, printre care președintele Volodimir Zelenski și premierul Denys Shmyhal, au mulțumit României pentru sprijin.

În 10 noiembrie, premierul Shmyhal a declarat că ”România ne susține foarte activ în lupta împotriva împotriva agresorului”, potrivit traducerii oficiale a discursului susținut de acesta cu ocazia redeschiderii Punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

viewscnt
Afla mai multe despre
arme
ucraina
romania