Șeful unui important șantier naval rusesc, unde se construiesc submarine capabile să lanseze rachete, a murit subit

Șeful unui important șantier naval rusesc, unde se construiesc submarine capabile să lanseze rachete, a murit subit
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2022

Un important șantier naval rusesc specializat în construcția de submarine nenucleare a anunțat sâmbătă că directorul său general a murit subit, după 11 ani de activitate, dar nu a oferit detalii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Șantierul naval Admiralty Shipyards, cu sediul în portul vestic Sankt-Petersburg, a anunțat într-un comunicat decesul lui Alexander Buzakov. El ocupa acest post din august 2012, scrie Hotnews.ro

ULTIMA ORĂ UE reține toate fondurile de coeziune ale Ungariei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UE reține toate fondurile de coeziune ale Ungariei

Principala sa realizare, a declarat acesta, a fost păstrarea și consolidarea portofoliului de comenzi al șantierului naval pentru submarine moderne nenucleare, nave de suprafață și vehicule de mare adâncime.

Agenția de știri TASS a transmis că șantierul naval construiește submarine îmbunătățite cu propulsie diesel din clasa Kilo, capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.

În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi ținte militare ucrainene cu Kalibr.

Șantierul naval a declarat că Buzakov a absolvit în 1980 și avea peste 40 de ani de experiență, indicând că avea în jur de 60 de ani când a murit. Sankt Petersburg este orașul natal al președintelui Vladimir Putin.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
submarin