Heineken își propune să se retragă din Rusia în 2023

Heineken își propune să se retragă din Rusia în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2023

Producătorul olandez de bere Heineken a declarat că vizează o plecare din Rusia „în 2023”, după ce a fost acuzat de un site olandez de investigații că își menține operațiunile în această țară, deși a anunțat în 2022 că se va retrage după ce Rusia a invadat Ucraina, potrivit Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma FollowTheMoney a susținut că Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, cu sediul la Amsterdam, își „încalcă promisiunea” prin continuarea investițiilor în Rusia. Aceasta și-a bazat afirmația pe rapoartele de activitate ale filialei rusești a grupului.

ULTIMA ORĂ Guvernul interzice închirierea locuințelor din clădirile cu risc seismic I. Sunt interzise și alte activități CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul interzice închirierea locuințelor din clădirile cu risc seismic I. Sunt interzise și alte activități

„Lucrăm din greu pentru a asigura transferul companiei noastre din Rusia către un cumpărător de încredere în circumstanțe foarte dificile”, a declarat marți Heineken într-un comunicat. Grupul își propune să finalizeze vânzarea afacerii sale din Rusia „în prima jumătate a anului 2023”, a precizat acesta. Heineken a anunțat în martie 2022 că se retrage din Rusia, la scurt timp după ce a anunțat că va înceta să vândă și să producă marca sa de bere Heineken în această țară și va suspenda noile investiții și exporturi, arată G4Media.ro.

Potrivit FollowTheMoney, Heineken a oprit producția berii sale omonime în Rusia, dar a lansat „nu mai puțin de 61 de produse noi pe piața rusă în ultimul an”. „Heineken își încalcă astfel un angajament anterior de a nu face noi investiții în Rusia”, a adăugat platforma. Producătorul de bere a răspuns în declarația sa că este „fals și înșelător” să se spună că și-a încălcat promisiunile.

„Compania din Rusia este complet izolată și își autofinanțează toate cheltuielile operaționale”, a explicat aceasta. Grupul spune că nu primește „niciun dividend, taxe corporative sau redevențe din Rusia” și se așteaptă la o depreciere de aproximativ 300 de milioane de euro în urma vânzării. Potrivit grupului, „colegii locali” fac „tot ce pot” pentru „a împiedica naționalizarea și pentru a se asigura că mijloacele lor de trai nu sunt puse în pericol”.

viewscnt
Afla mai multe despre
heineken
rusia