Importantă investiție americană pentru producția de roboți chirugicali în Bulgaria

Importantă investiție americană pentru producția de roboți chirugicali în Bulgaria
scris 28 mai 2022

Dezvoltatorul și producătorul american de roboți chirurgicali Intuitive Surgical intenționează să investească peste 80 de milioane de leva în Bulgaria. Firma americană va construi o facilitate modernă de producție în orașul Parvomay, sudul Bulgariei, pentru a-și crește capacitățile de producție de endoscoape 3D pentru roboți chirugicali, a anunțat luni Ministerul bulgar al Inovării și Creșterii.

Endoscoapele 3D marca Intuitive Surgical, care în prezent sunt produse în Germania, sunt utilizate în cadrul roboților chirurgicali Vinci Surgical System, cel mai avansat robot chirurgical din lume, potrvit Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Investiția în Bulgaria va crea peste 100 de noi locuri de muncă, existând potențialul ca acest număr să crească până la 300 de locuri de muncă în următorii ani.

Ministrul bulgar al Inovării și Creșterii, Daniel Lorer, și-a exprimat încrederea că noua facilitate de producție va da un impuls pentru economia întregii regiuni și a descris endoscoapele 3D drept un produs cu valoare adăugată mare. Potrivit lui Daniel Lorer, din ce în ce mai mulți investitori sunt interesați în deschiderea de uzine de ultimă generație în Bulgaria.

Giganții chinezi Alibaba, Tencent și JD.com - cea mai lentă creștere a veniturilor trimestriale CITEȘTE ȘI Giganții chinezi Alibaba, Tencent și JD.com - cea mai lentă creștere a veniturilor trimestriale

Ministrul a citat date dintr-un studiu al Băncii Naționale, conform căruia investițiile străine în primul trimestru al acestui an s-au majorat de patru ori comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 1,055 miliarde de euro. La rândul său directorul executiv al Agenției de promovare a investițiilor în Bulgaria, InvestBulgaria, Bogdan Bogdanov, a subliniat cât de important este pentru Bulgaria să atragă astfel de investiții cu valoare adăugată mare.

Cu sediul în Sunnyvale, California, compania Intuitive Surgical a dezvoltat sistemul chirurgical robotic da Vinci System, care este utilizat în peste 10 proceduri chirurgicale în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitie
bulgaria
american
robot
chirurgical