În premieră după 30 de ani, Suedia lansează un ghid care instruiește populația ce să facă în caz de război, indicând tensiunile cu Rusia

În premieră după 30 de ani, Suedia lansează un ghid care instruiește populația ce să facă în caz de război, indicând tensiunile cu Rusia
scris 15 ian 2018

Guvernul suedez va începe anul acesta să trimită din nou cetățenilor săi un manual despre cum ar trebui să acționeze în cazul unui conflict armat, la trei decenii după ultima publicare a unui asemenea ghid, ce a început să fie difuzat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informează luni agenția EFE.

Guvernul de la Stockholm a justificat reluarea acestui demers prin înrăutățirea situației de securitate în Europa și mai ales în proximitatea Suediei, o aluzie la tensiunile cu Rusia, arată Agerpres.

Suedia este o țară neutră, dar care în ultimii ani și-a dezvoltat colaborarea cu NATO și a suplimentat sumele destinate bugetului apărării. Printre măsurile pe care le-a luat se evidențiază desfășurarea militară permanentă pe insula Gotland din Marea Baltică, restabilirea serviciului militar obligatoriu și autorizarea desfășurării unor trupe NATO pe teritoriul suedez, această ultimă decizie permițând organizarea de manevre militare la care să poată participa în Suedia și trupe ale Alianței Nord-Atlantice.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
suedia
razboi
rusia